Pihiszuszi

Horvátországba a családdal!

Tervezés vagy spontán nyaralás? Irodával vagy saját szervezésben?

2019. február 27. 23:13 - Pihiszuszi

Avagy mikor és hogyan tervezed horvátországi nyaralásodat? Mire érdemes figyelni?

Te melyik típus vagy?

Spontán szoktam foglalni, az utolsó pillanatban döntünk, akár pár nappal a nyaralás előtt is. Mivel a munkánk miatt nem tudunk előre tervezni, nálunk ez működik.

Vagy:

Rögtön a téli ünnepek után már azon agyalok, hová megyünk nyaralni! Alaposan körbejárom a szálláskínálatot, és jó előre lefoglalom, hogy biztosan jó helyünk legyen. Mindenképp igénybe veszem az irodák/szolgáltatók által nyújtott előfoglalási akciókat!

Lássuk, hogyan változtak az utazási szokások az elmúlt évtizedben!

A 2000-es években az utazási irodák február végén, március elején jelentették meg a prospektusaikat, általában a budapesti Utazás Kiállításra időzítve. Kevesen vagy szinte senki nem foglalt utat március előtt az adott szezonra. Ehhez képest ma már február végére az előfoglalások, előfoglalási akciók le is csengenek, hiszen minden felgyorsult, hamarabb kezdünk gondolkodni, tervezni és foglalni is. De miért kell ennyire korán, mikor megszoktuk, hogy még az utolsó pillanatban is vannak helyek Horvátországban?

Vannak, ez igaz, de nem mindegy, hogy milyenek!

A „pénteken eldöntöm, másnap kocsiba ülök és foglalok az út szélén Dubravka máminál” típusú szállásfoglalások ideje lejárt Horvátországban. Változtunk mi, utazók is: ennél már sokkal minőségibb szállásra vágyunk. Az elmúlt években nemcsak az árak mentek fel Horvátországban, de a szállások, szolgáltatások színvonala is nagyon megemelkedett. Aquaparkok épültek, számos új szuper étterem nyílt, jól felszerelt kutyás strandokat jelöltek ki, a régi, szocreál szállókat sorra felújították, környezetüket felturbózták, parkosították, eddig nem létező tengerparti sétányokat alakítottak ki, strandokat varázsoltak a semmiből vagy meglévő strandokat korszerűsítettek.

És igen, a magánapartmanok színvonala sem már a régi, amikor nagymama nyikorgós ágyában, régimódi komódjai közt kellett aludni. Ma is akad persze még néhány olyan apartman, mely nem a legújabb trendet követi, de ez rendben is van így, mert nem mindenkinek a bútorzat minősége az elsődleges. Mi például rendszeresen egy olyan apartmanban nyaralunk, melynek a hálóját a legnagyobb jóindulattal sem lehet modernnek titulálni, de igen, jól látod, a háttérben az ott a tenger...

halo_atmeretezve.JPG

Jó hír viszont azoknak, akik ennél igényesebb szállásra vágynak: azokból is van bőven!  Legalábbis ebben a pillanatban még van. Júniusban már nem valószínű, hogy lesz. Büszkék vagyunk rá, hogy ezek olyan szálláshelyek, melyeket magunk válogattunk ki helyi partnereink több száz darabos kínálatából. Sőt, szeretjük végiglátogatni minden évben (!) a szálláshelyeket, melyeket ajánlunk. Itt például épp egy opatijai szállodát fényképezünk.

szabi_1.JPG

Manapság nagyon kényelmesen és hipergyorsan tudunk foglalni a nagy portálok valamelyikén. Profi módon dolgoznak, kattintunk néhányat és már meg is kapjuk a visszaigazolást. Mi nem vagyunk ilyen gyorsak, ez igaz. Cserében viszont nem engedjük el a kezedet azután sem, hogy kifizetted a nyaralást és elindultál. A 2018-as szezonban lerobbant autóhoz szervizt kerestünk és segítettünk a tolmácsolásban. Egyik utasunk gyermekének a füle gyulladt be, egy másik tengeri sünbe lépett, mindkét esetben asszisztáltunk az orvoshoz jutásig (és még tovább is...). Egy törzsutasunk az apartmanban hagyta a mobilját, azt hazahozattuk egy másik vendégünkkel. Volt, aki az ezüst karóráját felejtette a szálláson, volt, aki a kedvenc nagykését, de akadt olyan is, aki az autója pótkulcsát a sütőbe rejtette, majd szépen hazakocsizott nélküle. Megszerveztük, így minden előkerült, hazaérkezett épségben. Tudjuk, ez mind apróságnak tűnik, mégis nagyon jó érzés!

szabina_11.jpg

Szenvedélyünk a szakmánk, több tíz éve ezt csináljuk! Ha szívesen utaznál velünk, örömmel állunk a rendelkezésedre!

Szilágyi Szabina,
a Pihiszuszi tulajdonosa
(sok évvel ezelőtt ugyanezen az erkélyen készült a másik kép)

Szólj hozzá!

Ha nem tudunk egy hétre utazni: 3, 4 és 5 éjszakás lehetőségek Horvátországban

2018. június 23. 18:53 - Pihiszuszi

Gyakran találkozunk azzal, hogy a Pihiszuszihoz fordulók egy hétnél rövidebb szálláslehetőséget keresnek tengerparti nyaraláshoz, és nem szállodát, hanem inkább apartmant. Főszezonban ez nagyon nem egyszerű dolog, mert a szállásadók jellemzően ragaszkodnak az egy héthez, sőt általában a szombattól szombatig tartó heteket preferálják.

Ritkán adódik lehetőség arra, hogy apartmanban tudjunk rövidebb időszakokat ajánlani. Idén azonban minden kapcsolatunkat megmozgatva találtunk néhány rövid nyaralási lehetőséget. Ezek konkrét dátumok és csak ezek vannak, így sajnos nem lehet más időpontban igénybe venni a 3-4-5-6 éjszakás lehetőségeket. A rövid időszakokat néhány apartman esetében hozzá lehet csapni egy előtte vagy utána lávő időszakhoz, így viszont tovább lehet maradni a megszokott 7 éjszakánál!

TROGIR, Vice apartman
8+2 főre

06.27-07.03. (6 éj)
07.03-07.09. (6 éj) 
07.09-07.15. (6 éj)
Az időpontok összevonhatók!

8 főre: 720 EUR/6 éj
9 főre: 750 EUR/6 éj
10 főre: 780 EUR/6 éj

2+1 főre

06.26-07.01. (5 éj) 
07.01-07.05. (4 éj)
Ez meghosszabbítható összesen 11 napra: 07.05-07.12. (7 éj)

2 főre: 160 EUR/4 éj, 200 EUR/5 éj
3 főre: 200 EUR/4 éj, 225 EUR/5 éj

vice2.jpg

 

KRK-SZIGET, Silo - Perec apartman
4+2 főre

07.04-07.09. (5 éj)
07.09-07.14. (5 éj)

Egyben is foglalható a 2 időpont 10 éjszakára!

4 főre: 395 EUR/5 éj
5 főre: 439 EUR/5 éj
6 főre: 478 EUR/5 éj

perec.jpg

 

KRK-SZIGET, Malinska - Kabóca apartman
4+2 főre (kutya vihető)

07.07-07.13. (6 éj)
07.13-07.18. (5 éj)
Egyben is foglalható a két időpont 11 éjszakára!

4 főre: 390 EUR/6 éj | 325 EUR/5 éj
5 főre: 425 EUR/6 éj | 354 EUR/5 éj
6 főre: 460 EUR/6 éj | 383 EUR/5 éj

MEDULIN, Narancsmag apartman
2+2 főre (kutya vihető)

07.19-07.23 (4 éj)

2 főre: 285 EUR/4 éj
3-4 főre: 325 EUR/4 éj

CRIKVENICA, Üstökös apartman
stúdió 2+1 főre

07.24-07.28. (4 éj)

2 főre: 223 EUR/4 éj
3 főre: 260 EUR/4 éj

ustokos.JPG

CRIKVENICA, Zöldike apartman
stúdió 2 főre

07.25-07.29. (4 éj)

2 főre: 260 EUR/4 éj

stúdió 2+1 főre

08.01-08.04. (3 éj)

2 főre: 216 EUR/3 éj
3 főre: 244 EUR/3 éj

CRIKVENICA, Irma apartman
4+1 főre

08.09-08.12. (3 éj)

4 főre: 280 EUR/3 éj
5 főre: 308 EUR/3 éj

KRK-SZIGET, Malinska - Sebi apartman
4+2 főre (kutya vihető)

08.18-08.23. (5 éj)

4 főre: 405 EUR/5 éj
5 főre: 442 EUR/5 éj
6 főre: 480 EUR/5 éj

sebi1.jpg

Ha kérdésed van, írj nekünk!

1 komment

Idén Horvátországban nyaralunk! De mi alapján válasszunk szállást? 3. rész.

2018. február 28. 21:27 - Pihiszuszi

Szempontok: idén kettesben utazunk | csendes hely | bulizós nyaralás

Nyár, romantika, a tenger illata, naplemente, hangulatos éttermek, nyüzsgő promenád vagy éppen elbújós part....

romantika_horvatorszag.jpg

Nekünk, a Pihiszuszinál mindezekről egyértelműen Horvátország jut az eszünkbe! Sok-sok nyár tapasztalatait összegezve igyekszünk praktikus tippeket adni a helyszín és a szállás kiválasztásához arra az esetre, ha kettesben utaztok és nem vezetnétek rettenetesen sokat.

Csendes helyre vágyunk

Ha nyugisan szeretnénk nyaralni, akkor érdemes az elő- vagy az utószezont választani. Ilyenkor lényegesen kevesebb a turista, ami már önmagában garantálja a csendesebb pihenést. Crikvenica főszezonban kifejezetten nyüzsgő hely, előszezonban kevésbé, viszont garantáltan találsz nagy választékban ilyenkor is nyitva tartó éttermeket, kávézókat és mennek a hajókirándulások is. Itt az Eperszedő apartmant javasoljuk: romantikus búvóhely, panorámás terasszal, kedvező áron.

eperszedo_crikvenica.jpg

Ha nem előszezon és maradtunk az apartmanoknál, akkor a Krk szigeti Silo település is jó választás. Csendes helyen van és viszonylag kis méretű. Van néhány étterem és egy külön öbölben mindenféle vízisportot ki lehet próbálni. (Külön kutyás strand is van, ha őt sem hagynátok otthon.) Silon egy szuper medencés apartmant javaslunk, ami pároknak ideális.

Ha szállodában gondolkodunk csendes helyen és keret is van rá, akkor jó választás Rab sziget, ahol minden együtt van: hangulatos óváros, hosszú partszakaszok, kirándulási lehetőségek, gyönyörű naplementék.  

rab.jpg

Ha bulizni is szeretnénk

Horvátország tele van zenei fesztiválokkal: május végétől augusztus végéig szinte minden hétre jut egy, vagyis ez is jó alap lehet a bulizós nyaralás megtervezéséhez. Mi inkább onnan közelítjük meg a témát, hogy melyek azok települések, városok, ahol biztosan tudtok a nyaralás közben bulizni is.

Ha az Isztriai- félszigetre mennétek, akkor Porecet és Rovinjt ajánljuk, mind a kettő nagyon hangulatos és szerethető város. A Magyarországhoz legközelebb eső tengerparti rész, Crikvenica már előjött az előszezoni csendesebb nyaralásnál, de ez főszezonban is jó választás, mert akkorra már sokkal inkább nyüzsgő várossá változik.

rovinj.jpg

Amivel még nem lehet tévedni, ha bulizni akartok, igaz mindegyikhez többet kell utazni: a Pag szigeti Novalja (a nyári fesztiválok jelentős része itt van), illetve a dalmáciai Biograd és Vodice.

Korábbi blogbejegyzésünk a szállásválasztásról itt és itt olvasható.

Szólj hozzá!

Idén Horvátországban nyaralunk! De mi alapján válasszunk szállást? 2. rész.

2018. január 26. 10:28 - Pihiszuszi

Szempontok: szálloda | közvetlen tengerpart | társasággal utazunk | visszük a nagyszülőket is

Nem szeretnénk főzőcskézni, szállodába mennénk

Horvátország egyik leggyermekbarátabb szállodája - főleg kisebb gyermekekkel ideális - Rab szigetén található egy nagy, védett öbölben. Itt homokos a part és igazán lassan mélyülő. Mivel gyermekesek körében kifejezetten népszerű, ezért garantált, hogy a rengeteg gyermekprogramon nemzetközi barátságok alakuljanak ki :)

A primosteni Hotel Zorában  a szállodai étkezési is nagyon finom! A kívül-belül felújított szálloda egy fenyőerdő borította félszigeten, közvetlenül a tengerparton fekszik. Közös helyiségeiből pompás kilátás nyílik az óvárosra. Primostent talán nem kell bemutatni, az egyik leghangulatosabb horvát kisváros: szűk utcákkal, hangulatos promenáddal, éttermekkel, fagyizókkal.

zora.jpg

Kicsit nagyobb gyerekekkel szuper élmény lehet a sibeniki Solaris/Amardia szállodalánc. Öt különböző tematikus strand tartozik hozzá víziparkkal. Nyüzsgő, aktív kikapcsolódást garantál egész nyáron.

Oké, oké, de azért nincs a nyaralásra ekkora keretünk!
Akkor is van megoldás, úgy hogy ne kelljen lemondani a szállodai elhelyezésről. Irány PorecA 2 csillagos, de ár-érték arányban remek, és szuper ellátású szállodában 2+2-es családi szobák is vannak. Figyelem, ezt tényleg időben kell foglalni, mert hamar elfogynak a helyek!

delfin.jpg

TIPP: A szállodák sokféle szobatípusa között könnyen el lehet veszni. Kérjük utazási tanácsadónk segítségét, hogy melyik szobatípust érdemes foglalnunk! Annál is inkább, mert mi például személyesen is ismerjük ezeket a helyeket! 

Kattints >>> ELŐFOGLALÁSI AKCIÓK! 

Társasággal, nagyszülőkkel utazunk, nagyobb apartmant keresünk vagy két-három kisebbet, de egy házban!

Gyakran előfordul, hogy mire kitaláljuk, hányan is mennénk és mikor, majd elkezdünk keresgélni, már nem találunk több szabad apartmant egy helyen. A Pihiszuszinál van két hatalmas apartman, ami megoldhatja az ilyen problémát: 8+2 fős apartmanunk Malinskán, egy ugyanekkora pedig Trogirban várja a vendégeket. Hatfős lehetőség is rendelkezésre áll, de több olyan kisebb apartman is foglalható - az időben és előre tervezőknek -, amelyek egy házban vannak: Malinskán, Medulinban vagy Trogirban.

vice.jpg

 

Közvetlen tengerparti házat képzeltünk el

Egyik kedvencünk a Krk szigeten közvetlenül a vízparton álló apartmanház. Nem kell sorolni, milyen előnyei vannak az ilyen nyaralásnak :) A Rab szigeten, Kamporon található tengerparti háznak pedig még saját kertje is van. 

Pag szigetén, Novalja közelében van kisebb, kevésbé ismert falucska, Stara Novalja. Egy utcából áll csak, és szinte mindegyik ház a parton áll. Nagyon szeretjük!

staranovalja.jpg

TIPP:Ha Pag szigetére vetődünk, a névadó városban ne hagyjuk ki a sómúzemot, ha pedig szeretnénk belekóstolni a horvát „Toszkánába", látogassunk el a Hotel Boskinachoz, ahol egy pohár bor társaságában gyönyörködhetünk a csodás tájban és a naplementében.

Elvinném/elküldeném a szüleimet, még nem voltak a tengerparton

Ebben az esetben jó választás lehet Opatija, ahol gyönyörködhetnek a botanikus kertekben, a Habsburg-korabeli épületekben de meg is szállhatnak nemrég felújított patinás szállodákban. Hosszú sétákat tehetnek a Lungo Marén, akár egészen Lovranig

opatija_pallace-bellavue.jpg

A szállodánál lényegesen költséghatékonyabb megoldásként választhatunk apartmant is. Crikvenica például autóval közel van Abbáziához. Kifejezetten hangulatos város, hosszú stranddal, promenáddal, boltokkal.

A blogbejegyzés első része ezen a linken olvasható.

 

Szólj hozzá!

Az idén Horvátországban nyaralunk. De mi alapján válasszunk várost és szálláshelyet?

2018. január 17. 22:48 - Pihiszuszi

Kisgyermekekkel utazunk (6 éven aluliak)

Ha kisgyermekkel utazunk Horvátországba, akkor nagyon nagy valószínűséggel az lesz a fő szempont, hogy lassan mélyülő legyen a part, és a szállásunk ne legyen messze a strandtól. Ha esetleg még az is jól jönne, hogy ne kelljen sokat utazni, akkor Krk-sziget kiváló megoldás lehet, mert igazán közel van, és kompozni sem kell. A Pihiszuszi nagy kedvence a szigeten Šilo település, ahol nagyszerű homokos partokat találunk. Mivel kisebb településről van szó, mindenhonnan könnyen elérhető a part. Itt két kisgyerekes szállást ajánlunk: a Vidám, illetve a Perec apartmanházat. Šilo további előnye, hogy az utcai parkolás nem fizetős!

silo_homokos_part.jpg

A malinskai partok nem homokosak, de számos aprókavicsos strand közül válogathatunk, ami szintén nagyon klassz a gyermekes családoknak. Horvátországban már egyre több helyen elérhetők az üvegfenekű hajók, Malinskán évek óta ez az egyik fő attrakció a gyerekek számára. A Sebi és a Tengeri Sün apartmanok a legjobbak a családoknak ezen a településen.

Rab szigeten Lopar is nagyon jó választás, erről a következő blogbejegyzésben írunk.

Crikvenica is nagyon népszerű a gyermekkel nyaralók körében. Nem véletlenül: ez van a legközelebb Magyarországhoz és kiváló a városi fizetős strandja, ahol a part sekély, lassan mélyülő, és homokos a víz alatt. A városban egyébként több, lassan mélyülő, ingyenes aprókavicsos öböl is található. Crikvenicán pezsgő élet van, sok kávézóval, étteremmel és sportolási lehetőséggel. Ha a család kutyát is visz magával, akkor Crikvenica ideális megoldás, mert itt van Horvátország egyik legjobb kutyás strandja.Itt a Napfogyatkozás és a Tejút apartmanokat ajánljuk.

crikvenica_varosi_strand_jatszoter.jpg

Ha sziget helyett inkább szárazföldet választanánk, akkor irány Medulin az Isztriai félsziget déli részén, ahol  nagyszerű, hatalmas homokos öblöt találunk, ami akár húsz méteren keresztül is sekély. A parton napernyőt és napágyat lehet bérelni, a vízben vannak ugrálóvárak, a strand mögött pedig egy vidámpark található. A város fekvéséből adódóan itt az apartmanok kicsit távolabb vannak a parttól, de nagyon jó minőségűek mint például a Mocca.

Ha homokos partra vadászunk és nem idegenkedünk a hosszabb (kb. 9 órás) utazástól, akkor feltétlenül menjünk le a dalmát partok egyik legautentikusabb városkájáig, Omišig. Itt kristálytiszta vizű kavicsos (Omistól kicsit délre) és homokos partokat egyaránt találhatunk. Előbbihez a Matilda, utóbbihoz a Melus apartmanokat ajánljuk.

PIHISZUSZI TIPP: Ha Medulinban járunk, semmiképp ne hagyjuk ki a Kamenjak nevű természetvédelmi területet. Csodálatos vadregényes öbleiben akár egész nap strandolhatunk, és ha megéhezünk, megszomjazunk, látogassuk meg a félsziget legdélebbi csücskén található beach bárt.

Már nagyobbak a gyermekeink (6-12 évesek)

Valamennyi a cikkben eddig felsorolt helyszínt a nagyobb gyermekeseknek is ajánljuk. Ezen kívül számításba jöhetnek még olyan helyek is, ahol nem csak aprókavicsos, hanem sziklás partot is találhatnunk, nagyszerűen lehet búvárkodni, illetve a városban és környékén sok látnivaló van, hogy ne csak a parton való heverészésből álljon a nyaralás. Poreč mindkét kritériumnak megfelel. A városhoz közel van egy aquapark, az Aquacolors és egy kalandpark, a Adventure Park Sky Fox.

A poreči nyaraláshoz a Füstkvarc és a Szodalit apartmanokat javasoljuk. A Zaton üdülőtelep ugyancsak jó választás lehet bármilyen életkorú gyermekkel.

39.jpg

PIHISZUSZI TIPP: a homokos partoknál nem lesz szükségünk vízi lábbelire, de a köveseknél érdemes beszereznünk gyermekeinknek az egész lábfejet borító cipőt.

A következő blogbejegyzésünkben is folytatjuk a témát!

Szólj hozzá!

Last minute ajánlataink 07.08-tól - 20 százalék kedvezmény!

2017. július 05. 07:30 - Pihiszuszi

A last minute szó mostanra talán kicsit elhasználódott és sokszor akkor is kiírják, amikor hetekkel későbbi utazásról van szó, de ez most tényleg az, a kifejezés klasszikus értelmében!

Július 8-i, azaz szombati indulással van 2 kedvezményes apartmanunk: a megadott árból húsz százalék kedvezményt adunk!

Az egyik Krk-szigeten, Silón található, ami egy kifejezetten nyugi hely, több stranddal (homokossal is). A Lucus apartman szinte közvetlen a vízparton van: http://www.pihiszuszi.hu/horvatorszag/krk-sziget/krk-silo/205-lucus-apartman

205_property_205.jpg 

Az árak az alábbiak szerint alakulnak:

2-3 főre: 459,9 EUR/7éj/apartman - 20 százalék >> 367 EUR
4 főre: 520,8 EUR/7éj/apartman -20 százalék >> 416 EUR

 A másik apartman a Rab-szigeti Kamporban található. A Tengerszem az egyik legkedveltebb szállásunk. Egyrészt azért mert egy nagyon hangulatos villaépületben van, jó nagy kerttel, másrészt azért, mert nagyjából 5 lépést kell tenni a homokos partig: http://www.pihiszuszi.hu/horvatorszag/rab-sziget/rab/41-tengerszem-apartmanok

10_tengerszem_haz_a_tenger_felol.jpg

 Az árak az alábbiak szerint alakulnak:

2-3 főre: 494,9 EUR/hét/apartman - 20 százalék >> 395 EUR
4 főre: 555,8 EUR/hét/apartman - 20 százalék >> 444 EUR

 Mindkét apartman kutyabarát!

Ha további kérdésed van, keress minket telefonon: 06309007351, aktuális ajánlatainkat pedig megtalálod a Facebook-oldalunkon is.

Szólj hozzá!

Ismerjük meg jobban Krk-szigetet 2. rész

2017. június 25. 16:08 - Pihiszuszi

Tippek, ötletek, praktikus információk

Krk szigetén a nagyobb települések központjaiban (Omišalj, Malinska, Njivice, Vrbnik, Krk, Punat, Baška) a parkolás mindenhol fizetős (5-8 kunába kerül egy órára). Egyes strandoknál napi parkolójegyet is válthatunk , melynek az ára 20-25 kuna körül mozog. A kisebb településeken (pl. Šilo, Čižići) nem kell fizetnünk a parkolásért.

A búvárkodás szerelmesei sok merülésre alkalmas nagyszerű helyet fognak találni a szigeten. Vigyázat, Horvátországban csak hivatalos engedéllyel lehet merülni, melyet a horvát búváregyesület ad ki (Hrvatski ronilački savez), az ára 100 kuna. Annak adható ki, aki már rendelkezik nemzetközi búváregyesület által kiadott igazolással.

Ha kerékpározni szeretnénk a szigeten, városokon belül is megtehetjük, illetve a főút mentén több szakaszon is (pl. Malinksa és Krk, illetve Punat városa között) szépen kialakított kerékpárút van. A szintkülönbségek miatt azonban inkább edzésben levőknek ajánljuk a drótszamarat. A bringát hozhatjuk otthonról is, de ha nem szeretnénk emaill lassabb sebességgel utazni, akkor bérelhetünk is a nagyobb városokban (fél napra nagyjából 10 EUR).

krk_bicikli.jpg

Nem hiába kedvelik a kutyával nyaralók annyira a Krk-szigetet! Rab mellett itt található a legtöbb állatbarát strand, több mint 10 helyen lehet hivatalosan kutyával strandolni. Szinte valamennyi településen van kijelölt kutyás strand (Njivice, Malinksa, Vrbnik, Punat, Baška, Stara Baška, Krk). Kedvencünk a Krk városában található Koralj-öbölnél lévő, de a siloi, vagy a njivicei is nagyon jó, utóbbi főleg, mert árnyékos, erdős részen van - nehéz igazából választani, mert bármelyiken szívesen időzünk.

pla_a-za-pse-.jpg

A szigeten jobbnál jobb éttermeket is találunk majd, csak legyen időnk -  és dagadó pénztárcánk – végigkóstolni őket.

A teljesség igénye nélkül néhány általunk ajánlott:

Šilo: Bistro Macao

Njivice:  

- Rivica (előkelő és nem olcsó halétterem, kiváló minőséggel)
- Konoba Vijon (hal és húsételek a tenger partján, itt mindig finomat és frisset ettünk és az árak is megfizethetők)

Malinska felől Šilo irányában az út mentén: Konoba Šantek – ha szeretjük a bárány- és/vagy a malacpecsenyét, ide menjünk!

Malinska: 

- Primorska koliba (halételek )
- Konoba Bracera (főleg hal, de hús is - olcsóbb kategória)
- Konoba Nino (elsősorban hal-, de húsételek is, megfizethető áron) 
- Pizzerija Matteo
- Pizzerija Mia
- Bistro kod kumova (mindenféle)

Vantačiċi:

- Pizzerija Lent
- Ducan Porat (pizza, burek, süti)

Porat:

- Konoba Porat
- Hotel Pinija  (a la carte étterem, jó konyha)

Poljica (Krk-sziget belsejében): Konoba tri maruna


Milohnjic: Pod Voltu (a tulaj halász, mindig az van, amit frissen fogott)

tintahal_rantva.jpg

Krk városa:

- Restoran Galija (húsételek, pizza)
- Konoba Nono (halak, húsok, egyebek)
- Konoba Bacchus (halak, húsok, egyebek)
- Restoran Kantun

Baška:

- Konoba Lucija (olcsóbban, mint a többi baskai étterem, jót)
- Garofulin (csak hideg kaja, finom a prsutájuk és a sangriájuk)

Szeretjük Krk-szigetet és ebből is adódik, hogy évek óta kitartóan keressük az igazán jó ár-érték arányú szállásokat, melyeket mindig személyesen is tesztelünk. Néhány malinskai apartman a Pihiszuszi kínálatából:

Malinska, Sebi apartman

http://www.pihiszuszi.hu/horvatorszag/krk-sziget/malinska/324-sebi-apartman

sebi_pihiszuszi.jpg

Malinska, Vadalma apartman 

http://www.pihiszuszi.hu/horvatorszag/krk-sziget/malinska/270-vadalma-apartman

Malinska, Kabóca apartman 

http://www.pihiszuszi.hu/horvatorszag/krk-sziget/krk-malinska/32-kaboca-apartman

Malinska, Tengeri Sün apartman

http://www.pihiszuszi.hu/horvatorszag/krk-sziget/krk-malinska/144-tengeri-sun-apartman

tengerisun_kis_bungi_pihiszuszi.jpg

Jó utat! :)
Ha bármilyen kérdés merülne fel, szívesen válaszunk az info@pihiszuszi.hu email címen vagy a Facebook-oldalunkon!

Szólj hozzá!

Kutyával Horvátországba? Igen, igen!

2017. május 24. 10:05 - Pihiszuszi

Mivel kifejezetten sok kutyás szállásunk van és évek óta elkötelezettek vagyunk abban, hogy ha valaki szeretné, akkor igenis vihesse magával a kutyáját is a nyaralásra - gyakran előkerül a kérdés, hogy ennek mi a szabályai.

A határon általában egy egyszerű ellenőrzést végeznek, amely során megnézik, hogy az ebnek van-e mikrochipje, be van-e oltva veszettség ellen és rendelkezik-e állatútlevéllel vagy állatorvosi igazolással. A Horvát Turisztikai Hivatal oldalán egyébként erről részletesebben is írnak.

Az elmúlt években egyre több kutyás strand nyílt Horvátországban, a saját listánkat mi is igyekszünk folyamatosan frissíteni. (Jártál horvátországi kutyás strandon, de nincs a listánkban? Küldd el nekünk!)

Az elmúlt években lettek személyes kedvenceink is: Krk-sziget például elképesztően kutyabarát, legalább nyolc kutyás stranddal - ráadásul közel is van hozzánk! Szállást is tudunk ajánlani: a Lucus apartmanban  Šilon (itt van az egyik legnyugisabb kutyás strand) 07.08-07.15. között 4 főre 520,8 euroba kerül egy hét. Olcsóbb lehetőség főszezonban a Vidám apartman: 07.22-07.28. között 3 főre 453,64 euro 6 éjszaka (vagyis nem egy hét).

silo.jpg

Szeretjük a crikvenicai kutyás standot is, ami nagyon jól felszerelt. Legutóbb, amikor ott jártunk, kutyás jégkrémet és sört is lehetett kapni :)

crikvenica1.jpg

crikvenica.jpg

Rab-sziget is jó opció a kutyásoknak, szebbnél szebb strandokkal. Itt a Tengerszem földszinti, kertes apartmanját ajánljuk, ami lényegében a parton van. 07.08-07.15. között 4 főre: 555,8 euro egy hétre Bónusz, hogy hatalmas homokos strand van.

Itt találjátok az összes kutyabarát szállásunkat: http://www.pihiszuszi.hu/horvatorszag_kutyabarat_szallas

Egyébként aranyszabály: ha nincs kijelölt kutyás strand, érdemes megkérdezni a helyieket, hogy hova járnak a kutyások.

Szólj hozzá!

Ismerjük meg jobban Krk-szigetet 1. rész

2017. május 16. 23:15 - Pihiszuszi

A szláv nyelveken általában nyakat vagy torkot jelentő, magyarok által nehezen kiejthető KRK-sziget az Adria legnagyobb szigete. Van, aki úgy emlegeti, a káerká szigetek, de természetesen itt csak egyetlen szigetről van szó. S hogy miért szeretjük ennyire? Mert nagyon közel van hozzánk (Budapestről 6 óra alatt le lehet jutni két rövidebb pihenővel), sok-sok öblével változatos strandolást kínál, és annyi a látnivaló rajta, hogy ha 3 hétre érkeznénk, akkor sem kellene elhagynunk a szigetet, találunk bőven elfoglaltságot…

Krk hatalmas előnye a többi szigettel szemben, hogy egyszerűen megközelíthető, (Budapestről szinte végig autópályán haladhatunk), ezen kívül híd köti össze a szárazfölddel. Régen Tito marsall-hídnak hívták, ma már csak Krki hídnak. A díjat csak befelé menet kell megfizetni (35 kuna/autó).

hid2.jpg

Ahogy átérünk Krkre, a szigetet átszelelő széles, modern úton haladunk dél irányában valamelyik üdülővároshoz. Elhajtunk a reptér közelében is – ez ugyan a szigeten van, de maga a rijekai reptér.

ut.jpg

Nagy kár, hogy a festői fekvésű Omišalj összképét így elrontották az olajfinomítókkal. Ha hosszabb időre érkeztünk nyaralni, ide is érdemes azonban ellátogatni legalább egy rövidke kiruccanásra és egy fagyizásra.

13_omisalj_kozpont.jpg

Az első nagyobb üdülőtelepülés a sziget nyugati felén Njivice. Jó minőségű középkategóriás szállodákat és apartmanokat találhatunk a városban. Központjában esténként élénk korzózás folyik. A nyár folyamán gyakran tartanak halesteket, amikor matrózpólós felszolgálók az utcán kínálják a jobbnál jobb halételeket. Megtörténhet, hogy egy hatalmas tonhalat épp az orrunk előtt fognak feldolgozni.

ton.jpg

Sekély tengerpartja miatt gyermekes családoknak leginkább Malinska városát javasoljuk nyaralásra. Mielőtt lehajtanánk a település felé, az elágazásnál újonnan épült szupermarketben, a  Plodinében mindent megkaphatunk, ami nyaralásunkhoz kellhet. A városka központjában éttermek, fagyizók, bárok sorakoznak, pálmafás kikötő, utcai árusok, városon belül közlekedő kisvonat - ezek adják meg Malinksa alaphangulatát. A településnek összesen 7 strandja van, helyenként kiépítettek, de többnyire aprókavicsosak, lassan mélyülők. A legészakibb öble (Haludovo) pedig sziklás, köves, kristálytiszta vizű. A városka jól berendezkedett a turizmusra, az egyszerűbb stúdióktól kezdve, a modern berendezésű apartmanokon át a luxus villákig megtalálhatjuk az igényeinkhez illő szálláshelyet.

maestral_beach-malinska.jpg

rova_beach-malinska.jpg

A sziget északkeleti, a szárazföld felé néző részén találhatjuk Šilo települést, mely elsősorban homokos öblei miatt kedvelt a kisebb gyermekes családok körében. Itt is számos apartman várja a turistákat, éttermeiben jól és megfizethető áron vacsorázhatunk. Šilón amúgy kavicsos part és nagyszerű kutyás strand is van.

silo1.jpg

A közeli Klimno településen találhatjuk a gyógyiszapos a partszakaszt, ahol az ízületi problémákkal küzdők kitűnő természetes terápiával gyógyulhatnak: az iszapot fel kell vinni a testre, hagyni a napon megszáradni, majd lemosni a gyógyító tenger vizével. Kiváló szórakozás nem csak reumásoknak!

iszap.jpg

A Vrbnik településre való kirándulást kötelező programnak tenném be minden Krk-szigeten nyaralónak. A város egy dombra épült, körülötte fehér szőlő ültetvények, amiből remek zamatos száraz bor készül, a méltán híres Vrbnička Žlahtina. A csodaszép panorámában való gyönyörködés, a szűk utcácskákon való csúcsra mászás után feltétlenül iktassunk be tehát egy jó kis borkóstolót is valamelyik helyi pincészetben. Az isteni nedű mellé – amit leginkább 8 és 12 C° között lehűtve érdemes fogyasztani - jól illik a szárított sonka (pršuta). Vrbniken szép strandokat is találhatunk, mint amilyen a Zgribnica vagy a Potovošće.

vrnik.jpg         

A sziget névadó városa maga Krk. Ez az egyetlen település a szigeten, mely nagyobb óvárossal rendelkezik, itt található a Frangepánok vára is. Jellegzetes hagymakupolás tornya kimagasodik a környező épületek közül, kiváló célpontja a várost fotózóknak. A kikötő mentén esténként élénk élet folyik, árusok, portréfestők, mutatványosok szórakoztatják a turistákat, és a számtalan hajókirándulás közül is itt érdemes választanunk. Az egyik ilyen egész napos hajós kiruccanás Rab szigetére visz, nyugodtan befizethetünk rá, ha még nem jártunk itt. Megkérik az árát, de garantáltan szép élményben lesz részünk. Krk városába mindenképpen kiránduljunk el, akkor is, ha nem itt lakunk. Ha csak fél naposra tervezzük a túrát, akkor inkább délután-este jöjjünk, ha pedig több időt szánunk rá, a városnézést strandolással kössük össze. Az egyik legszebb strand a Hotel Koralj közelében található (nem csak a szálloda vendégeinek áll a rendelkezésére). Természetes árnyékban bővelkedő (isteni illatú borókafenyves), csodásan tagolt, aprókavicsos, lassan mélyülő, illetve sziklás partszakaszokat találunk itt, kristálytiszta vízzel. A beach barban meg is ebédelhetünk, meleg szendvics vagy egy  lepény 5 čevappal elérhető árban fogja éhségünket csillapítani.

krk_varos.jpg

koralj_beach-3-krk.jpg

Krktől dél irányban található Punat városka. A kikötőjéhez közel fekvő Košjun szigetecskén épült Szent Bernát temploma és egy bencés rendi kolostor. Punaton számos vízi sportolási lehetőség közül választhatunk: búvárkodás, víz alatti halászat, vitorlázás, szörfözés.

Ha nem éppen augusztus első három hetében járunk Krken, feltétlenül látogassunk el a legdélebben fekvő Baškára is. Ebben az irányban található a sziget gyakran fényképezett vadregényes strandja is, a stara baškai part. A strand és a víz színe is tényleg szép, de inkább alkalmasabb szemet gyönyörködtetésre és fotózásra, mint strandolásra. Bár, akit nem zavar, hogy közel s távol semmi árnyék, az lehet, hogy itt is jól fogja érezni magát.

stara_baska.jpg

Baška igazi paradicsom a gyermekes családok számára. Hosszan elnyúló vakítóan fehér köves partja lassan mélyülő; a tengerben finom homok simogatja a talpunkat. A távolban a Prvić-sziget hófehér hegyvonulatát látjuk, a víz színe pedig teljesen azúrkék. Habár imitt-amott akad, de azért itt is kevés a természetes árnyék, vigyünk magunkkal otthonról, vagy béreljünk napernyőt. A városka a part mentén terül el, nagyon sok és jó étterme van, igazán hangulatos tavaszi és őszi napsütéses napokon is. Mivel a baškai szállások 20-40%-kal magasabbak, mint a többi Krk szigeti szállás, érdemes ide inkább kirándulni jönni, és valahol máshol (pl. Malinskán, Šilón) megszállni. Készüljünk rá, hogy csúcsszezonban nem könnyű parkolóhelyet találni.

baska_1.jpg

Köszönjük a képeket Toldy Miklósnak!

Hamarosan folytatjuk!

Ha Krk-szigeten nyaralnál, akkor írj nekünk! Személyesen is ismerjük az általunk kínált apartmanokat, és igyekszünk minden árkategóriában változatos kínálatot biztosítani!

 

Szólj hozzá!

Miért éppen Poreč?

2017. május 04. 00:49 - Pihiszuszi

...mert ez az egyik legszebb adriai város!

Bátran állíthatjuk hogy Poreč nem csak az Isztriai-félsziget, de a horvát Adria egyik legszebb városa.

ovaros2_medium.JPG

Maga az óváros egy kisebb félszigetecskén terül el, mely mélyen benyúlik a tengerbe. Tőle északra és délre 10-15 kiométerre húzódnak a szebbnél szebb öblök (például a Plava laguna vagy a Zelena laguna), ahol mindenki megtalálhatja  az igényeihez és pénztárcájához illő szállodai vagy apartmanos elhelyezést. A város fekvéséből adódóan a szállodák épültek a part mentén, míg a lakóházak és kiadásra épült apartmanok a tengertől kissé távolabb (300-500 métertől) kezdődnek.

1464175587_9359.jpg

Az óváros fekvésének köszönhetően lehet Porečről olyan csodás képeket készíteni akár a szárazföldről, akár a magasból.  Egyik legvonzóbb látványossága a csodás állapotban megmaradt Eufrázius bazilika, ami a világörökség része. Az épület a bizánci művészet kiemelkedő példája, lenyűgöző arany mozaikokkal. Igazán hangulatos az itáliai jellegű óváros szűk kis utcácskáival, macskaköveivel, pizzériákkal, éttermekkel és remek fagyizókkal, ahol a tréfás kedvű fagylaltárusok cirkuszi mutatványosok módjára szívesen zsonglőrködnek a turisták legnagyobb örömére. Nyáridőben a tengerparti sétányt utcai festők lepik el. Érdemes kisétálni a kikötőbe, ahol húzóhálós halászhajók, jachtok, vizibuszok sorakoznak egymás mellett. 

porec_madartavlatbol_medium.jpg

A bulizni vágyók is megtalálják számításukat ha Porečet választják nyaralásuk célpontjának, hiszen a városnak  élénk éjszakai élete van. Számos klub (International, Colonia, Mansion, Palazzo), diszkó (Byblos) és beach bár (Polidor, Plava, Villa Club, Saint&Sinner) várja a szórakozókat.

Akciós Pihiszuszi szállás3+1 fős apartman 07.01-07.08. között 4 főre legszebb 513,8 EUR/hét/apartman

Pihiszuszi-tippek!

Az éttermek közül elsősorban az alábbiakat javasoljuk:

Konoba Ćakula: húsételek és tészták

Restoran Istra: húsétlek, tészták, halak

Pizzeria NonoRestoran Viking, Sv. NikolaKonoba Aba

Ha Porečben nyaralunk, feltétlenül nézzük meg Rovinjt is, az autentikus élményeket gyűjtőknek pedig érdekes lehet a Belső-Isztriai részen fekvő Motovun és Pazin városka is.

motovun.jpg

 

Szólj hozzá!