Pihiszuszi

Horvátországba a családdal!

Tervezés vagy spontán nyaralás? Irodával vagy saját szervezésben?

2019. február 27. 23:13 - Pihiszuszi

Avagy mikor és hogyan tervezed horvátországi nyaralásodat? Mire érdemes figyelni?

Te melyik típus vagy?

Spontán szoktam foglalni, az utolsó pillanatban döntünk, akár pár nappal a nyaralás előtt is. Mivel a munkánk miatt nem tudunk előre tervezni, nálunk ez működik.

Vagy:

Rögtön a téli ünnepek után már azon agyalok, hová megyünk nyaralni! Alaposan körbejárom a szálláskínálatot, és jó előre lefoglalom, hogy biztosan jó helyünk legyen. Mindenképp igénybe veszem az irodák/szolgáltatók által nyújtott előfoglalási akciókat!

Lássuk, hogyan változtak az utazási szokások az elmúlt évtizedben!

A 2000-es években az utazási irodák február végén, március elején jelentették meg a prospektusaikat, általában a budapesti Utazás Kiállításra időzítve. Kevesen vagy szinte senki nem foglalt utat március előtt az adott szezonra. Ehhez képest ma már február végére az előfoglalások, előfoglalási akciók le is csengenek, hiszen minden felgyorsult, hamarabb kezdünk gondolkodni, tervezni és foglalni is. De miért kell ennyire korán, mikor megszoktuk, hogy még az utolsó pillanatban is vannak helyek Horvátországban?

Vannak, ez igaz, de nem mindegy, hogy milyenek!

A „pénteken eldöntöm, másnap kocsiba ülök és foglalok az út szélén Dubravka máminál” típusú szállásfoglalások ideje lejárt Horvátországban. Változtunk mi, utazók is: ennél már sokkal minőségibb szállásra vágyunk. Az elmúlt években nemcsak az árak mentek fel Horvátországban, de a szállások, szolgáltatások színvonala is nagyon megemelkedett. Aquaparkok épültek, számos új szuper étterem nyílt, jól felszerelt kutyás strandokat jelöltek ki, a régi, szocreál szállókat sorra felújították, környezetüket felturbózták, parkosították, eddig nem létező tengerparti sétányokat alakítottak ki, strandokat varázsoltak a semmiből vagy meglévő strandokat korszerűsítettek.

És igen, a magánapartmanok színvonala sem már a régi, amikor nagymama nyikorgós ágyában, régimódi komódjai közt kellett aludni. Ma is akad persze még néhány olyan apartman, mely nem a legújabb trendet követi, de ez rendben is van így, mert nem mindenkinek a bútorzat minősége az elsődleges. Mi például rendszeresen egy olyan apartmanban nyaralunk, melynek a hálóját a legnagyobb jóindulattal sem lehet modernnek titulálni, de igen, jól látod, a háttérben az ott a tenger...

halo_atmeretezve.JPG

Jó hír viszont azoknak, akik ennél igényesebb szállásra vágynak: azokból is van bőven!  Legalábbis ebben a pillanatban még van. Júniusban már nem valószínű, hogy lesz. Büszkék vagyunk rá, hogy ezek olyan szálláshelyek, melyeket magunk válogattunk ki helyi partnereink több száz darabos kínálatából. Sőt, szeretjük végiglátogatni minden évben (!) a szálláshelyeket, melyeket ajánlunk. Itt például épp egy opatijai szállodát fényképezünk.

szabi_1.JPG

Manapság nagyon kényelmesen és hipergyorsan tudunk foglalni a nagy portálok valamelyikén. Profi módon dolgoznak, kattintunk néhányat és már meg is kapjuk a visszaigazolást. Mi nem vagyunk ilyen gyorsak, ez igaz. Cserében viszont nem engedjük el a kezedet azután sem, hogy kifizetted a nyaralást és elindultál. A 2018-as szezonban lerobbant autóhoz szervizt kerestünk és segítettünk a tolmácsolásban. Egyik utasunk gyermekének a füle gyulladt be, egy másik tengeri sünbe lépett, mindkét esetben asszisztáltunk az orvoshoz jutásig (és még tovább is...). Egy törzsutasunk az apartmanban hagyta a mobilját, azt hazahozattuk egy másik vendégünkkel. Volt, aki az ezüst karóráját felejtette a szálláson, volt, aki a kedvenc nagykését, de akadt olyan is, aki az autója pótkulcsát a sütőbe rejtette, majd szépen hazakocsizott nélküle. Megszerveztük, így minden előkerült, hazaérkezett épségben. Tudjuk, ez mind apróságnak tűnik, mégis nagyon jó érzés!

szabina_11.jpg

Szenvedélyünk a szakmánk, több tíz éve ezt csináljuk! Ha szívesen utaznál velünk, örömmel állunk a rendelkezésedre!

Szilágyi Szabina,
a Pihiszuszi tulajdonosa
(sok évvel ezelőtt ugyanezen az erkélyen készült a másik kép)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://horvatorszagbaacsaladdal.blog.hu/api/trackback/id/tr8814656489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása