Pihiszuszi

Horvátországba a családdal!

Miért éppen Poreč?

2017. május 04. 00:49 - Pihiszuszi

...mert ez az egyik legszebb adriai város!

Bátran állíthatjuk hogy Poreč nem csak az Isztriai-félsziget, de a horvát Adria egyik legszebb városa.

ovaros2_medium.JPG

Maga az óváros egy kisebb félszigetecskén terül el, mely mélyen benyúlik a tengerbe. Tőle északra és délre 10-15 kiométerre húzódnak a szebbnél szebb öblök (például a Plava laguna vagy a Zelena laguna), ahol mindenki megtalálhatja  az igényeihez és pénztárcájához illő szállodai vagy apartmanos elhelyezést. A város fekvéséből adódóan a szállodák épültek a part mentén, míg a lakóházak és kiadásra épült apartmanok a tengertől kissé távolabb (300-500 métertől) kezdődnek.

1464175587_9359.jpg

Az óváros fekvésének köszönhetően lehet Porečről olyan csodás képeket készíteni akár a szárazföldről, akár a magasból.  Egyik legvonzóbb látványossága a csodás állapotban megmaradt Eufrázius bazilika, ami a világörökség része. Az épület a bizánci művészet kiemelkedő példája, lenyűgöző arany mozaikokkal. Igazán hangulatos az itáliai jellegű óváros szűk kis utcácskáival, macskaköveivel, pizzériákkal, éttermekkel és remek fagyizókkal, ahol a tréfás kedvű fagylaltárusok cirkuszi mutatványosok módjára szívesen zsonglőrködnek a turisták legnagyobb örömére. Nyáridőben a tengerparti sétányt utcai festők lepik el. Érdemes kisétálni a kikötőbe, ahol húzóhálós halászhajók, jachtok, vizibuszok sorakoznak egymás mellett. 

porec_madartavlatbol_medium.jpg

A bulizni vágyók is megtalálják számításukat ha Porečet választják nyaralásuk célpontjának, hiszen a városnak  élénk éjszakai élete van. Számos klub (International, Colonia, Mansion, Palazzo), diszkó (Byblos) és beach bár (Polidor, Plava, Villa Club, Saint&Sinner) várja a szórakozókat.

Akciós Pihiszuszi szállás3+1 fős apartman 07.01-07.08. között 4 főre legszebb 513,8 EUR/hét/apartman

Pihiszuszi-tippek!

Az éttermek közül elsősorban az alábbiakat javasoljuk:

Konoba Ćakula: húsételek és tészták

Restoran Istra: húsétlek, tészták, halak

Pizzeria NonoRestoran Viking, Sv. NikolaKonoba Aba

Ha Porečben nyaralunk, feltétlenül nézzük meg Rovinjt is, az autentikus élményeket gyűjtőknek pedig érdekes lehet a Belső-Isztriai részen fekvő Motovun és Pazin városka is.

motovun.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://horvatorszagbaacsaladdal.blog.hu/api/trackback/id/tr6912478653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása